Obnovljivi izvori energije Hrvatske U ZAJEDNICI

Društvena odgovornost jedna je od temeljnih odrednica Obnovljivih izvora energije Hrvatske (OIEH) i predstavlja trajnu predanost udruženja razvoju kvalitetnog i pravednog društva. Svjesni smo da je to ključ održive budućnosti, stoga smo uvijek spremni svojim angažmanom pomoći zajednici u kojoj djelujemo. U svim svojim društveno odgovornim aktivnostima nastojimo biti pouzdan partner koji donacijama i inicijativama usmjerenim na dobrobit ljudi i društva aktivno podupire razvoj lokalne, ali i šire zajednice.

Kontinuirano razvijamo i suradnju s raznim ustanovama i udrugama, a posebnu pozornost posvećujemo mladima. Želimo stvoriti platformu za budućnost te potaknuti djecu da već od najranije dobi osvijeste važnost brige o okolišu i odgovornost prema Zemlji. Na našoj regionalnoj konferenciji ‘Dani dobrog vjetra’ kroz financijsku donaciju, ali i uključivanjem u program, dali smo vjetar u leđa Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik, a sa sličnim aktivnostima nastavljamo i u godinama koje su pred nama.

Početak pandemije Covid-19 i dva velika potresa u Hrvatskoj obilježili su 2020. godinu, stoga smo još jače intenzivirali naše humanitarne aktivnosti na tom području. Naši članovi su donirali medicinsku opremu i financijska sredstava lokalnim zajednicama u kojima se nalaze njihovi projekti u vrijednosti od pola milijuna kuna. Također, podržali smo i inicijativu udruge International Women Club (IWC) u kupnji potrebne opreme za Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, s kojom nastavljamo suradnju i naše zalaganje u prikupljanju humanitarne pomoći za područje Banije. S obzirom na to da naši članovi imaju znanje i opremu potrebnu za održivu obnovu i gradnju, krajnji cilj nam je podržati postavljanje solarnih panela na kućama u području pogođenom potresom.

Detalje o našim društveno odgovornim aktivnostima i aktualnim inicijativama možete saznati upitom na mail maja.tatovic@oie.hr.