U travnju 39 električnih automobila – tržište u iščekivanju poticaja

Foto. Pixabay

Ukupno tržište automobila se pomalo oporavlja pa je u prva četiri mjeseca registrirano ukupno 14.684 novih automobila, što je oko 30 posto bolje od 11.113 koliko je bilo u prva četiri mjeseca prošle godine. Razlika je pogotovo vidljiva ako se usporedi travanj prošle godine kad je zbog lockdowna prodano tek 1.084 automobila dok je u travnju ove godine bilo 4.165, prenosi portal ZEmobility.

Također, u travnju je registrirano 39 električnih automobila, a ukupno smo dosegli brojku od 191. Obzirom na najavljene poticaje jasno je da su kupci odlučili pričekati te kupiti uz pomoć državnih poticaja.

Najprodavaniji model u travnju (a i inače) je Renault Twingo Electric koji je skupio 9 registracija odnosno ukupno 33. U travnju smo imali i sedam Škoda Enyaqa, pet električnih Kangooa i tri Volkswagen ID.4, ostali su imali dva ili manje. 

Dobar dio regitstracija su još uvijek ostaci prošlogodišnjih poticaja koji su se većim dijelom ‘ispucali’, a nešto su modeli koje su registrirali trgovci, odnosno uvoznici, piše ZEmobility.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »