Tesla planira izgraditi svoju prvu tvornicu u Indiji

Foto: Pixabay

Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju, prenosi Autopress.hr. “Tesla je spreman za svoj dugo očekivani debi u Indiji, a prva podružnica u zemlji može početi s radom već ove godine”, pišu novine The Hindustan Times pozivajući se na izjavu lokalnih vlasti.

Tesla je 8. siječnja registrirao svoju podružnicu – Tesla India Motor and Energy Private Limite– u glavnom gradu Karnatake, Bangaloreu. U Tesli se nadaju da će maksimalno iskoristiti tržište električnih automobila koje se upravo stvara u Indiji. Kako napominje The Hindustan Times, američka tvrtka može ubrzati taj proces, čak i ako njezini električni automobili nisu jeftini zbog poreza.

Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju. Tvornica tvrtke u Šangaju već proizvodi električne automobile ovog modela.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »