Pokret otoka i Obnovljivi izvori energije Hrvatske sklapaju sporazum o strateškom partnerstvu

Hvar/Alex Holyoake, Unsplash

U srijedu 12. kolovoza, s početkom u 9.00 sati, u Galeriji Arsenala u gradu Hvaru, predstavit će se strategija energetske tranzicije izrađene u suradnji s Tajništvom za čistu energiju EU otoka. Uvodnu riječ održat će gradonačelnik grada Hvara Rikardo Novak, a strategiju će predstaviti Ana Marija Jakas iz tvrtke izrađivača strategije Vivo Somnia.

U kontekstu mogućnosti koje nam donosi novo financijsko razdoblje i strategija EU “Zeleni plan”, direktorica udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH) Maja Pokrovac predstavit će plan oporavka i mogućnosti za otočane u području korištenja obnovljivih izvora energije.

S obzirom na to da za uspješnost cijelog procesa smatramo ključnim aktivno uključivanje svih dionika, Maja Jurišić ispred Pokreta otoka predstavit će ulogu zajednice i važnost uključivanja lokalnih samouprava i građana u razvojne projekte.

U svrhu jačanja kapaciteta i uspostavljanja informativno savjetodavnog centra za otoke, Pokret otoka i udruženje OIEH-a potpisat će sporazum o strateškom partnerstvu. Cilj ove suradnje je osigurati pravovremeno informiranje i pripremu projekata spremnih za financiranje na područjima hrvatskih otoka te aktivno zalaganje za dobrobit otočnih zajednica i njihovo sudjelovanje u razvojnim projektima.

Program događaja možete pogledati ovdje.