OIEH se širi na segment e-mobilnosti s novim partnerima

Foto:Unsplash

Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH) proširili su se i na područje e-mobilnosti – potpisani su sporazumi o suradnji s udrugom Strujni krug i tvrtkom Business Media Croatia (ZEmobility). Cilj nam je zajednički: raditi na osvještavanju šire javnosti o ulozi koju nove tehnologije i održivi promet imaju za cjelokupno gospodarstvo.

„Prometni sektor mora odigrati svoju ulogu u postizanju klimatske neutralnosti, a želimo li čistu i održivu mobilnost svi zajedno moramo ozbiljno i odgovorno raditi na tome. Obnovljivi izvori energije Hrvatske su prepoznali e-mobilnost kao važnu kariku u stvaranju održive budućnosti, stoga nas veseli što ćemo s novim partnerima iz ovog inovativnog sektora, a i sa svim budućim, raditi na promoviranju prednosti koje donose vozila s nultom emisijom i jačanju razvoja elektromobilnosti u okviru zelenog gospodarstva”, istaknula je tim povodom Maja Pokrovac, direktorica OIEH-a.

Naši novi partneri poznata su lica u ‘e-svijetu’. Strujni krug, na čelu s predsjednikom Hrvojem Prpićem, okuplja vozače električnih vozila u Hrvatskoj, a misija im je promoviranje električnih vozila koja voze na obnovljivu energiju. Poznati hrvatski poduzetnici pokrenuli su ovu udrugu početkom 2020. godine kako bi se e-vozila proširila po hrvatskim cestama i kako bi se zajedno borili za promjenu regulative te omogućili stvaranje velike mreže punjača električnih automobila diljem Hrvatske. Strujni krug je sredinom prošle godine postao i član Europske udruge za elektromobilnost.

Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug

„Bez obnovljivih izvora energije posao elektrifikacije vozila ne bi bio potpun. Stoga je suradnja s OIEH prirodna i usmjerena istom cilju – čistom zraku i CO2 neutralnoj budućnosti. Cilj udruge Strujni krug je educirati populaciju i vlast o prednostima električnih vozila. Vjerujemo da će suradnja s OIEH taj zadatak značajno ubrzati i skratiti vrijeme potrebno da cijela nacija upozna benefite vožnje električnim vozilima, kako ekološke, tako i ekonomske“, rekao je Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug.

Business Media Croatia (BMC), na čelu s direktorom Nenadom Žunecom, tvrtka je nakladnik ZEmobility magazina i portala za tehnologije nulte emisije, kao i za nove koncepte mobilnosti s fokusom na održiva rješenja u prijevozu i infrastrukturi. Potiču sve aktivnosti koje omogućuju kvalitetno promicanje novih tehnologija s ciljem njihove efikasnije implementacije u svakodnevni život. ZEmobility se na tržištu se pojavio u prosincu 2020. godine, a s obzirom na to da se bave promoviranjem tehnologija nulte emisije, prvi su magazin takve vrste u Hrvatskoj.

Nenad Žunec, direktor tvrtke BMC

ZEmobility kao medij koji promiče tehnologije nulte emisije okuplja relevantne dionike u društvu i tako stvara najširu platformu znanja i informacija o novim konceptima mobilnosti. OIEH je dobrodošao partner u tom smislu jer proizvodnja čiste energije dolazi kao osnovna karika u lancu kada govorimo o nultim emisijama i održivom prijevozu. Vjerujem da će naše zajedničke aktivnosti doprinijeti većoj svijesti o ekološkom aspektu mobilnosti i utjecati na ubrzavanje tog procesa u realni život“, rekao je Nenad Žunec, direktor BMC-a.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »