Obnovljivi izvori energije Hrvatske na 6. Znanstvenom pikniku

zpbanner2017_122

Pod sloganom „Znanost je zabavna!“ od 26. – 28. svibnja 2017. godine održan je šesti po redu Znanstveni piknik. Manifestaciju je  organizirala Udruga profesor Baltazar s partnerima među kojima je i udruženje OIE Hrvatske.

Od petka do nedjelje u prostorima Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi posjetitelji su mogli uživati u sadržajima iz brojnih područja – od prirodnih znanosti, medicine, preko robotike i 3D printa, do urbanih skulptura iz područja umjetnosti. Posebne atrakcije za djecu bili su posjeti vatrogasne brigade Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, specijalnog vozila i psa tragača Hrvatske gorske službe spašavanja. Zanimala ih je i zračna jedrilica Aerokluba Zagreb i simulatori leta u organizaciji Fakulteta prometnih znanosti.

Udruženje kao partner manifestacije “Znanstveni piknik”

Kao što smo već napomenuli, programski partner manifestacije bilo je i udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske. Članovi i simpatizeri  udruženja tri su dana proveli zabavljajući i educirajući djecu i odrasle o obnovljivim izvorima energije. Na štandu smo izložili Vestas vjetroturbinu od Lego kockica, makete od GE i solarnu maketu vjetroturbine od Enercona. Djeca su imala priliku koristiti i solarni punjač za mobitele i prelistati edukativnu knjižicu „Kako nastaje struja“. Kviz o obnovljivcima je pripremila studentska udruga SUPEUS, a imali smo i dvije aplikacije na temu vjetra. Bilo je tu i promotivnih materijala: bojanki, olovaka, slagalica i slatkiša.

Djelić atmosfere možete vidjeti na slikama u nastavku.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »