Započela izgradnja najveće europske plutajuće solarne elektrane

Baywa r.e.

Njemačka BayWa r.e. započela je s gradnjom svog četvrtog plutajućeg solarnog projekta u Nizozemskoj. Tvrtka je priopćila kako će postrojenje snage 27,4 MW biti najveće postrojenje izvan Kine. Solarna elektrana će se izgraditi na umjetnom jezeru u blizini Zwolle, na sjeveroistoku Nizozemske, i imat će 73.000 solarnih modula.

Pritom su su u tvrtki istakli da su za samo dva tjedna izgradili 8 MW projekta, a maksimum je bio 1 MW dnevno. Projekt, kako su priopćili, ne samo da ruši granice u vremenu isporuke, već se izrađuje i prema najboljoj praksi, pri čemu je cjelokupna izgradnja solarne farme gotovo u potpunosti ugljično neutralna.

Ovo će biti četvrto solarno postrojenje koje je BayWa izgradila u godinu i pol dana u Nizozemskoj. Već imaju tri projekta u toj zemlji: 14,5 MWp u blizini Zwollea, 2,1 MWp u Weperpolderu i 8,4 MWp u Tynaarlu.

Izvor: BayWa r.e.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »