Danski Vestas želi postati ugljično neutralna kompanija do 2030.

Vestas/Colorado/Wikimedia
Vestas/Colorado/Wikimedija

Danski proizvođač turbina Vestas odredio je svoj cilj – želi postati ugljično neutralna kompanija do 2030. godine, a prije toga planira smanjiti svoj globalni ugljični otisak za 55 posto do 2025. godine. Pritom će, kako su istakli, ispuniti cilj vlastitim akcijama, što uključuje i prijelaz voznog parka na električne automobile koji će započeti ove godine, a njihovi uredi i tvrtke već se od 2013. godine napajaju obnovljivim izvorima energije. Danski igrač želi smanjiti i emisiju CO2 iz opskrbnog lanca za 45% po MWh do 2030. godine.

“U Vestasu smo ponosni na našu zajedničku svrhu i strast da učinimo planet boljim mjestom i da svoj rad učinimo što održivijim. Da bismo ostali na čelu energetske tranzicije, moramo učiniti još više nego danas kako bismo ispunili rastuća očekivanja kupaca, partnera, investitora i zaposlenika u pogledu održivosti. Naše opredjeljenje da postanemo ugljično neutralni je prava stvar za sve nas. Zajedno nećemo samo proizvoditi proizvode koji grade održiviji planet, već ćemo to učiniti na najodrživiji mogući način”, rekao je izvršni direktor Henrik Andersen.

Izvor: renews.biz

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »