Tri francuske zračne luke potpisale 21-godišnji PPA za opskrbu solarnom energijom

Zračna luka Charles De Gaulle/ David Mark, Pixabay

Pariški međunarodni zračni prijevoznik ADP grupa potpisao je 21-godišnji ugovor o opskrbi solarnom energijom (PPA) za tri francuske zračne luke: Charles-de-Gaulle, Orly i Le Bourget. Ugovor je potpisan s francuskim developerom Urbasolar i dobavljačem energije GazelEnergie, piše portal pv magazine.

Tri nove solarne elektrane trenutno su u fazi razvoja, a s isporukom energije započet će 2021. godine. Očekuje se da će proizvoditi 47 GWh električne energije godišnje i pokriti deset posto potrošnje u zračnim lukama.

Ovo je, inače, peti PPA povezan s projektom solarne energije u Francuskoj. Kompanija Engie je prošle godine u prosincu potpisala ugovor za solarnu elektranu od 18 MW. Nekoliko dana ranije, francuska banka Crédit Mutuel Alliance Fédérale i developer Voltalia najavili su potpisivanje 25-godišnjeg PPA za solarni park snage 10 MW. Nadalje, u svibnju prošle godine Voltalia je potpisao i PPA s Boulanger grupom za opskrbu energijom iz solarnog projekta snage 5 MW. Mjesec dana kasnije, tvrtka je potpisala i solarni PPA s francuskim željezničkim operatorom SNCF koji se odnosi na 143 MW proizvodnog kapaciteta.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »