Srednjoškolci iz Opatije u posjetu VE Vrataruša

IMG_7267

Robert Katalinić iz VE Vrataruša nedavo je posjetio svoju bivšu srednju školu u Opatiji i time inspirirao profesora Davora Kevrića za ideju da sa skupinom učenika, koja radi na projektu OIE, terensku nastavu provede upravo na VE Vrataruša.

Stvoren je kontakt koji je na Dan obnovljivih izvora energije, 26.4., i ujedno dan ove srednje škole, rezultirao posjetom profesora Kevrića i 20 učenika Gimnazije “Eugena Kumičića” iz Opatije Vjeroparku Vrataruša. Na obroncima Velebita, nedaleko Vratnika, dočekali su ih domaćini Robert Katalinić i Marin Prpić.  Učenicima i profesorima pokazali su vjetropark, iznijeli osnovne podatke o njemu, ali i odgovarali na mnogobrojna pitanja.

Ovaj je posjet nastavak suradnje Vjetroparka Vrataruša sa srednjim školama i fakultetima u Hrvatskoj. A nizu brojnih posjeta i terenskih nastava, pridružuju se već ovaj tjedan profesori i učenici Srednje škole “Pavla Rittera Vitezovića” iz Senja – odjeljenje elektrotehničara / elektromehaničara.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »