OIE Srbija 2021: Direktorica OIEH moderira prvi panel posvećen energetskoj tranziciji

Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske/Foto: RES Srbija

Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske, moderirat će prvi panel na prvoj velikoj konferenciji o obnovljivim izvorima energije, koja se održava 15. rujna u Beogradu u hotelu Metropol, u organizaciji OIE Srbije te uz podršku EBRD-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Prvi panel bit će posvećen energetskoj tranziciji, novim kapacitetima i tehnologijama na tržištu OIE. Odluka Pokrovac da moderira prvi panel ponovno pokazuje dobru suradnju dvaju udruženja i pojedinaca koji imaju isti cilj: više zelene energije i zdrav okoliš.

Konferencija će biti organizirana kao niz panel diskusija posvećenih najvažnijim temama kao što su energetska tranzicija u Srbiji i regiji, rezultati postignuti do 2020. godine i ciljevi za 2030. i 2040. godinu, nova ulaganja i tehnologije, integracija obnovljivih izvora energije na tržište električne energije, model aukcijske premije, kao i svi izazovi i prepreke koje donosi proces tranzicije energije.

Osim standardnih energetskih i investicijskih tema, konferencija će biti prilika za promicanje Zelene ženske mreže, kao internog tijela OIE Srbije formiranog za promicanje inkluzivnosti i ravnopravnosti spolova u industriji zelene energije, kao i za promoviranje mladih ljudi u obnovljivim izvorima energije.

Više o sudionicima i konferenciji možete pročitati ovdje.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »