OIE Srbija 2021: Direktorica OIEH moderira prvi panel posvećen energetskoj tranziciji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske/Foto: RES Srbija

Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske, moderirat će prvi panel na prvoj velikoj konferenciji o obnovljivim izvorima energije, koja se održava 15. rujna u Beogradu u hotelu Metropol, u organizaciji OIE Srbije te uz podršku EBRD-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Prvi panel bit će posvećen energetskoj tranziciji, novim kapacitetima i tehnologijama na tržištu OIE. Odluka Pokrovac da moderira prvi panel ponovno pokazuje dobru suradnju dvaju udruženja i pojedinaca koji imaju isti cilj: više zelene energije i zdrav okoliš.

Konferencija će biti organizirana kao niz panel diskusija posvećenih najvažnijim temama kao što su energetska tranzicija u Srbiji i regiji, rezultati postignuti do 2020. godine i ciljevi za 2030. i 2040. godinu, nova ulaganja i tehnologije, integracija obnovljivih izvora energije na tržište električne energije, model aukcijske premije, kao i svi izazovi i prepreke koje donosi proces tranzicije energije.

Osim standardnih energetskih i investicijskih tema, konferencija će biti prilika za promicanje Zelene ženske mreže, kao internog tijela OIE Srbije formiranog za promicanje inkluzivnosti i ravnopravnosti spolova u industriji zelene energije, kao i za promoviranje mladih ljudi u obnovljivim izvorima energije.

Više o sudionicima i konferenciji možete pročitati ovdje.