Newsletter 20. veljače 2020.

Grad Poreč-Parenzo u sklopu EU projekta SUTRA dobit će mini autobus na električni pogon. Jučer danas je i službeno potvrđeno potpisivanjem ugovora sa tvrtkom Auto Market Bus iz Zagreba, odabranim isporučiteljem vozila, nakon provedenog postupka javne nabave.

Šest kompanija registriranih u Sjevernoj Makedoniji, dvije u Bugarskoj i jedna u Sloveniji dobilo je pravo na izgradnju solarnih elektrana, kapaciteta 35 MW, na državnom zemljištu u Severnoj Makedoniji, kao i na subvencije u vidu feed-in premija. Vlada Severne Makedonije u lipnju prošle godine natječaj za izgradnju solarnih elektrana na državnom zemljištu, a nekoliko tjedana kasnije i za privatno zemljište. Ukupno su se 82 tvrtke prijavile za državno zemljište i još 44 za privatno zemljište.

Orstedova vjetroelektrana Hornsea 2 snage 1,4 GW, uskoro najveća svjetska vjetroelektrana, pokretat će proizvodnju zelenog vodika u okviru programa Gigastack kojemu je nedavno odobreno dodatno financiranja od strane vlade Velike Britanije. Gigastack je dobio 7,5 milijuna funti (9,7 milijuna dolara) od strane vlade Velike Britanije u okviru najnovije faze svog inovacijskog programa vodika, s ciljem omogućavanja proizvodnje zelenog vodika iz rafinerije Humber Phillips 66 na sjeveroistoku Engleske

Njemački PV natječaj isporučio je rekordno nisku cijenu solarne energije – 0,0355 eura/kWh. Natječaj od 100 MW bio je pet puta pretplaćen, a ponuđena prosječna konačna cijene bila je 0,05 eura niža u odnosu na prethodni krug nabave.

Sve vijesti iz svijeta ‘zelene’ energije možete pročitati prijavom na naš dnevni newsletter.

Newsletter

Primajte informacije iz svijeta obnovljivih izvora energije

Redovito pratimo i odabiremo najnovije informacije iz područja obnovljivih izvora iz Hrvatske i svijeta.

Registrirajte se za naš newsletter: