Newsletter, 11. veljače 2020.

Olujni uvjeti doveli su vjetar do novog rekordno visokog udjela u britanskoj opskrbi električnom energijom koja je u jednom trenutku dostigla 56% ovog vikenda, rekli su analitičari s tržišta električne energije. Rekordna razina, u ranim satima subote 8. veljače, pobijedila je dosadašnji udio od 52,4% postavljen u rujnu 2019. godine.

Innogy stavlja 770 MW svog portfelja obnovljivih izvora energije na prodaju korporativnim kupcima na DNV GL-ovoj Instatrust digitalnoj platformi. Riječ je o projektima solarnih elektrana i vjetroelektrana smještenih u sedam zemalja, koji su u naprednoj fazi razvoja ili su već u izgradnji. Instatrust je digitalno tržište koje povezuje korporacije koje žele kupiti električnu energiju putem ugovora o kupnji obnovljivih izvora energije (PPA).

Kineska vlada implementirala je mjere za pomoć u sprječavanju širenja koronavirusa, koje će ograničiti lanac opskrbe solarnih panela. S obzirom na ograničenja u kretanju, što će obuhvatiti i kineske radnike, proizvođači solarnih panela vjerojatno neće moći nastaviti proizvodnju barem do 10. veljače.

Ford i McDonalds planiraju reciklirati ostatke kave u dijelove automobila. McDonald’sove američke trgovine obvezale su se da će značajan donirati Fordu. Prema izvještajima iz 2018. godine, McDonald’s je samo u SAD-u prodao oko 822 milijuna šalica kave.

Sve vijesti iz svijeta ‘zelene’ energije možete pročitati prijavom na naš dnevni newsletter.

Newsletter

Primajte informacije iz svijeta obnovljivih izvora energije

Redovito pratimo i odabiremo najnovije informacije iz područja obnovljivih izvora iz Hrvatske i svijeta.

Registrirajte se za naš newsletter: