Fortenova grupa okrupnila proizvodnju energije iz biomase

Energija Gradec/Screenshot Fortenova grupa

Nakon nedavno najavljenog preuzimanja udjela od 26 posto u A.N.P Energiji od tvrtke Prosperus FGS, Fortenova grupa sad je dogovorila preuzimanje daljnjeg udjela od 39 posto koji u A.N.P. Energiji ima Inspire Investments.

Nakon transakcija s tvrtkama Prosperus i Inspire, Fortenova grupa će efektivno posjedovati cjelokupni udio u kompaniji A.N.P. Energija putem izravnog vlasništva 65 posto, uz postojeći udio od 35 posto koji već posjeduje putem svog ovisnog društva u potpunom vlasništvu Agrokor Energija.

A.N.P. Energija jedini je vlasnik Energije Gradec, kompanije pod čijom je upravom pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.

Ove će transakcije omogućiti grupaciji izlazak iz netemeljnih investicija i osloboditi značajnu vrijednost za poljoprivredni segment time što će se u potpunosti konsolidirati djelatnost bioplinske proizvodnje u Energiji Gradec, objavila je Fortenova grupa na svojoj služenoj web stranici.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »