Europska politika vodi prema klimatskoj neutralnosti do 2050.

Izvor: Panel rasprava 'Europska politika vodi prema klimatskoj neutralnosti do 2050.', ZEZ/Facebook
Izvor: Panel rasprava ‘Europska politika vodi prema klimatskoj neutralnosti do 2050.’, ZEZ/Facebook

OIE i inovacije će biti glavni pokretači u budućem elektroenergetskom sustavu, jedna je poruka s konferencije Inovativne zajednice znanja, industrija, ljudi i gradova, koja se mogla čuti u sklopu panel rasprave ‘Europska politika vodi prema klimatskoj neutralnosti do 2050. godine.’

Što to znači za gradove, poduzetnike, financije, znanje i građane? Koja je pozicija Hrvatske kao predsjedateljica Vijeća Europe u prvoj polovici 2020.? Na ta i mnoga druga pitanja odgovarali su Maja Pokrovac (OIEH), Višnja Grgasović (Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), Marko Ružić (Grad Velika Gorica), Lidija Srnec (DHMZ) i Ana Pavičić.

Konferencija je namijenjena predstavnicima općina i gradova, relevantnim nacionalnim institucijama, sveučilišnoj i istraživačkoj zajednici, poduzetnicima, studentima, medijima, udrugama i udruženjima – s ciljem umrežavanja i ostvarivanja suradnje za stvaranje održivih rješenja za život u gradovima u doba klimatskih promjena.

Organizator konferencije su Europska zajednica za inovacije u Hrvatskoj EIT Climate-KIC Hub, u suradnji s EIT Health RIS Hub-om u Hrvatskoj.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »