Belgijska tvrtka Elicio Wind razvija nove projekte vjetroelektrana na području Pančeva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
VE Alibunar/Foto: Elicio

Belgijska tvrtka Elicio Wind, koja je već izgradila dvije vjetroelektrane u Srbiji: Alibunar (42 MW) i Malibunar (8 MW), planira dalje ulagati i povećati svoj udio na zelenom tržištu energije u našoj zemlji, potvrdio je za eKapiju Kristof Bols, direktor tvrtke za Srbiju. Zadovoljni su, kaže, poslovnim okruženjem u Srbiji te namjeravaju povećati prisutnost. Svjesni su da će se ukinuti feed-in tarife, ali i na to su spremni jer u drugim europskim zemljama već djeluju u sustavu aukcija.

“Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podnijeli smo zahtjeve lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod nakon konstituiranja nove gradske vlasti”, rekao je Bols za naš portal eKapija.

Vezano za benefite lokalne samouprave u kojima se realiziraju projekti vjetroparkova, Bols kaže da je Elicio donirao u lokalnoj zajednici te da su će i dalje novčano pomagati preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu. To će, istaknuo je, nastaviti činiti i u mjestima gdje će pokretati nove projekte.