Belgijska tvrtka Elicio Wind razvija nove projekte vjetroelektrana na području Pančeva

VE Alibunar/Foto: Elicio

Belgijska tvrtka Elicio Wind, koja je već izgradila dvije vjetroelektrane u Srbiji: Alibunar (42 MW) i Malibunar (8 MW), planira dalje ulagati i povećati svoj udio na zelenom tržištu energije u našoj zemlji, potvrdio je za eKapiju Kristof Bols, direktor tvrtke za Srbiju. Zadovoljni su, kaže, poslovnim okruženjem u Srbiji te namjeravaju povećati prisutnost. Svjesni su da će se ukinuti feed-in tarife, ali i na to su spremni jer u drugim europskim zemljama već djeluju u sustavu aukcija.

“Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podnijeli smo zahtjeve lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod nakon konstituiranja nove gradske vlasti”, rekao je Bols za naš portal eKapija.

Vezano za benefite lokalne samouprave u kojima se realiziraju projekti vjetroparkova, Bols kaže da je Elicio donirao u lokalnoj zajednici te da su će i dalje novčano pomagati preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu. To će, istaknuo je, nastaviti činiti i u mjestima gdje će pokretati nove projekte.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »