Udruženje OIEH podržalo donatorski Bal Crvenog križa Grada Zagreba

Bal Crvenog križa
Bal Crvenog križa

U prosincu se, u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, održao veličanstven donatorski Bal Crvenog križa Grada Zagreba. Na dobrotvornoj manifestaciji prisustvovali su gosti iz svijeta politike, doktori, ugledni glazbenici, glumci, sportaši i razne tvrtke, među kojima je prisustvovalo i Udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Duh humanosti koju su pokazali uzvanici

Donatorski bal održan je prvi puta nakon 27 godina te je prizvao duh prošlih vremena održavanja Bečkih balova u Gradu Zagrebu. Bal je održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića. Više od 450 uzvanika imalo je priliku uživati u zvucima Zagrebačke filharmonije i programu uglednih muzičkih umjetnika.

Uzvanici bala donacijama su omogućili nabavku kombi vozila osobama s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima, korisnicima socijalnih usluga i psihosocijalne pomoći u Crvenom križu Grada Zagreba. Ovo vozilo omogućit će korisnicima ravnopravnom sudjelovanje u kulturnom,  javnom i društvenom životu zajednice. Svim gostima na donacijama se zahvalio g. Petar Penava, ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa, a g. Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa podržao je ovu hvale vrijednu manifestaciju te najavio održavanje Bala i sljedeće godine.

Fotografija: Crveni križ Grada Zagreba

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »