OIEH na godišnjoj konferenciji Akademije za politički razvoj

APR - Energetika
APR – Energetika

Godišnja konferencija Akademije za politički razvoj održana je od 13. do 15. listopada na Krku uz podršku Vijeća Europe, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, grada Krka, Primorsko – goranske županije te Valamar Riviere. Na njoj je kao predstavnik udruženja sudjelovao naš predsjednik Bojan Reščec.

Na 11. godišnjoj konferenciji Akademije za politički razvoj održano je čak pet panela. Na njima su održane rasprave na temu pozitivnih društvenih promjena, energetske sigurnosti, uzrocima krize u Agrokoru, suradnji s Uredom za informiranje EU te kurikularne reforme i znanstvenih institucija.

Energetska sigurnost – Hrvatska i njena uloga u regiji

Posebno nam je bio zanimljiv drugi dan konferencije koji je otvoren je panel raspravom: Energetska sigurnost – Hrvatska i njezina uloga u regiji.Raspravu je otvorio zamjenik američke veleposlanice Douglas Jones. Govornici panela bili su Marko Blažević iz HEP Opskrbe plinom d.o.o., Bojan Reščec, predsjednik udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske te Slavko Krajcar, profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Raspravu na samom panelu vodio je energetski stručnjak Igor Grozdanić. Na panelu je bilo riječi o trenutačnoj energetskoj situaciji u Republici Hrvatskoj te važnosti energetske diversifikacije. Osim toga, bilo je riječi i o pogreškama koje su učinjene ili odlukama koje nisu implementirane na pravi način u energetskom sektoru.

Više o čitavom događanju možete pročitati ovdje.