11.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Priručnik tehnoloških rješenja za energetsku tranziciju otoka

Tajništvo za čistu energiju EU otoka javnosti je predstavilo Priručnik dostupnih tehnoloških rješenja za energetsku tranziciju na otocima’. Priručnik pruža pregled komercijalno dostupnih tehnologija iz područja energetike u svrhu napretka otočnih zajednica u tranziciji na čistu energiju i dostupan je online.

Za svaku tehnologiju najprije je predstavljen kratki opis, a zatim prednosti i nedostaci za implementaciju tehnologije na otocima. Priručnik sadrži i primjere s europskih otoka koji mogu poslužiti kao inspiracija za primjenu u vlastitim otočnim lokalnim zajednicama.

Na kraju priručnika moguće je pronaći tehnološka rješenja i za druga područja tranzicije poput energetske učinkovitosti, izgradnje energetskih zajednica i razvoja pametnih mreža.

Autori knjižice su Lucija Rakočević, Marina Montero Carrero, Ulrich Terblanche, Arnor Van Leemputten, a suradnici Christina Protopapadaki, Leen Peeters, Jan Cornillie, Siora Keller, Andries De Brouwer, Gabi Kaiser.

IZVOR: Pokret Otoka

Iz kategorije

Registrirajte se na naš Newsletter

Korištenjem ovog obrasca pristajete na Google reCAPTCHA, potvrđujete da ste upoznati s OIEH Politikom privatnosti te dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Podržavaju nas