Zelena energetska zadruga kreće na turneju u 10 hrvatskih gradova

Screenshot/ZEZ

Od 7. do 18. rujna 2020. Zelena energetska zadruga kreće na putovanje Hrvatskom tijekom kojeg kojeg gradovima i građanima pomaže razumjeti i iskoristiti potencijal obnovljivih izvora energije. U dva tjedna putovanja posjetit će čak 10 gradova na kontinentu i obali te omogućiti građanim da saznaju sve što ih zanima o pokretanju energetske revolucije u njihovom domu i lokalnoj zajednici.

U ZEZ-u vjeruju da za snažniji iskorak prema obnovljivim izvorima energije i održivoj budućnosti treba djelovati zajedničkim snagama. Zato program turneje Dobra energija obuhvaća sve – gradove, građane, predstavnike udruga, poduzeća i drugih organizacija. Na taj način, kako ističu na svojoj web stranici, žele osigurati da svaka lokalna zajednica realizira projekte, ideje i poslovne modele prilagođene njenim potrebama i posebnostima.

Turneja Dobra energija krenut će 7. rujna iz Varaždina, nakon čega će se nastaviti u Vrbovcu, Karlovcu, Velikoj Gorici, Križevcima, Jastrebarskom, Poreču, Pazinu, Rovinju te završiti 18. rujna u Puli.

Program turneje možete pogledati ovdje.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »