Zagrebačka tvrtka Megajoule Adria dobila posao izrade studije za vjetroelektranu Poklečani

Ilustracija/Pixabay

Zagrebačka tvrtka Megajoule Adria pripremit će studiju za vjetroelektranu Poklečani, koju bi trebala izgraditi Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna (EPHZHB). Prema EPHZHB, tvrtka je dala najbolju ponudu za studiju – 12.500 konvertibilnih maraka (oko 6.400 eura), piše Balkan Green Energy News portal.

Javni poziv za pripremu studije pokrenut je u lipnju prošle godine, s rokom za podnošenje ponuda do srpnja. Kasnije je, međutim, rok produljen do kraja kolovoza.

Inače, krajem siječnja EPHZHB je odlučio dodijeliti ugovor konzorciju Sveučilišta u Mostaru i Energetskom institutu Hrvoje Požar (EIHP) iz Zagreba, koji je uz Megajoule Adria bio jedini ponuđač. Sveučilište u Mostaru i EIHP ponudili su cijenu od 21.800 konvertibilnih maraka (oko 11.150 eura), a ponuda Megajoule Adria je odbijena jer, kako je priopćeno, nije udovoljavala natječajnoj dokumentaciji. Međutim, nakon pritužbe ove tvrtke ipak je odlučeno da je njena ponuda najbolja i da će dobiti posao izrade studije.

EPHZHB je dobio koncesiju za izgradnju vjetroelektrane u Poklečanima u lipnju 2014. godine, a ugovorom o koncesiji predviđeno je 36 mjesta za postavljanje vjetroturbina snage 5 MW.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »