Visa ispunila svoj cilj da do 2020. koristi 100% obnovljivu energiju

Steve Buissinne/Pixabay
Steve Buissinne/Pixabay

Visa je postigla cilj koji je postavila 2018. godine – koristiti 100 posto obnovljivu električnu energiju do 2020. godine To je uspjela u svim uredima u 76 zemalja i svom podatkovnom centru koji nabavlja čistu energiju iz vjetra i solarnih postrojenja, piše portal renews.biz. Kupnjom obnovljive električne energije Visa je smanjila emisije iz svojih postrojenja i podatkovnih centara za gotovo 90 posto u odnosu na 2014. godinu.

„Ponosan sam na ulaganja koja smo uložili u infrastrukturu kako bismo dostigli tu važnu prekretnicu u obnovljivim izvora energije. I dalje ćemo raditi na unapređenju uloge našeg poslovanja i industrije u prijelazu na čišću svjetsku ekonomiju”, komentirao je tim povodom izvršni direktor Al Kelly.

Američka kompanija investira u lokalnu energiju iz obnovljivih izvora na tržištima na kojima ima velike objekte, uključujući četiri lokacije u SAD-u i Velikoj Britaniji koje čine 80 posto globalne potrošnje električne energije u svijetu. Obvezavši se podržati širi prijelaz na obnovljive izvora energije, slijedi smjernice RE100, globalne suradnje utjecajnih tvrtki koje su se obvezala na 100 posto obnovljivu energiju.

Izvor: reNews

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »