RWE planira u obnovljive izvore ulagati 1,5 milijardi eura godišnje

Screenshot/RWE
Screenshot/RWE

Njemačka energetska tvrtka RWE do 2040. godine želi postati ugljično neutralna i planira ulaganja u obnovljive izvore energije uglavnom izvan domaćeg tržišta. Tvrtka, koja još uvijek ima velike operacije lignita u Njemačkoj posjeduje mnoge elektrane u Europi s najviše CO2, planira u narednim godinama ulagati 1,5 milijardi eura godišnje u obnovljive izvore energije.

“Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača u poslu s obnovljivim izvorima energije nikako ne smijemo razmišljati u državnim granicama. RWE trenutno nema vjetroelektranu na kopnu koja se gradi u Njemačkoj, uglavnom zbog izdavanja dozvola i lokalnog protivljenja stanovnika. U takvom okruženju sve više tražimo mogućnosti u drugim zemljama”, rekla je Anja-Isabel Dotzenrath, direktorica RWE Renewables.

RWE je 2019. objavio da namjerava postati ugljično neutralna kompanija do 2040. Transformacija je već u tijeku kod operatera rudnika lignita i elektrana koji se, nakon masivne razmjene imovine s bivšim konkurentom E.ON-om, sada kladi na obnovljive izvore energije. RWE je rekao da je već smanjio svoju proizvodnju CO2 za jednu trećinu od 2012. do 2018. godine, što predstavlja pad od 60 milijuna tona. Do 2030. godine predviđa se dodatno smanjenje od oko 70 posto u odnosu na razinu iz 2012. godine.

Izvor: Clean Energy Wire

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »