Osnovano vijeće predsjednika Republike Hrvatske za energetsku tranziciju

Ilustracija/Unsplash

Osnovano je Vijeće predsjednika Republike Hrvatske za energetsku tranziciju. Novo tijelo, koje će imati zadatak organizacije i vođenja stručnih rasprava o posebno važnim pitanjima iz područja energetske tranzicje (prelaska na čiste i održive izvore energije i zaštite klime) u svrhu pripreme i komuniciranja stručnih podloga i smjernica iz područja energetske tranzicije te izrade strateške platforme od interesa za Hrvatsku, osnovao je Predsjednik Republike Zoran Milanović. Odluka o osnivanju Vijeća predsjednika Republike Hrvatske za energetsku tranziciju (NN 90/2020) objavljena je u ‘Narodnim novinama’ od 7. kolovoza 2020. godine.

Predsjednik Vijeća je dr. sc. Julije Domac, posebni savjetnik predsjednika za energiju i klimu i ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a članovi su poznati energetski i gospodarski stručnjaci i znanstvenici:

1. dr. sc. Ivan Andročec

2. Dražen Jakšić

3. Darko Jardas

4. Vedrana Jelušić Kašić

5. prof. dr. sc. Daria Karasalihović Sedlar

6. Mario Klobučar

7. doc. dr. sc. Ankica Kovač

8. Kristijan Lovrenščak

9. mr. sc. Boris Markota

10. Dino Novosel

11. Bojan Reščec

12. Toni Vidan

13. dr. sc. Maruška Vizek

14. mr. sc. Sandra Vlašić

15. Hrvoje Zovko

16. doc. dr. sc. Tea Žakula

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »