Odvjetničko društvo BDV je novi član OIEH

BDV odvjetničko društvo

BDV je prvo odvjetničko društvo koje je prepoznalo važnost sektorskog povezivanja i suradnje s dionicima industrije OIE u Hrvatskoj i od nedavno je naš novi član. Osnovano je 2017. godine od strane partnera aktivnih više od desetljeća u pravnom savjetovanju klijenata iz brojnih industrija, uključujući i energetski sektor.

Djeluju na hrvatskom i tržištu jugoistočne Europe, a savjetuju i domaće i međunarodne klijente u njihovu redovitom poslovanju i pružaju pravnu pomoć međunarodnim odvjetničkim društvima.

Misija društva je da pružanjem najbolje moguće usluge pridonese podizanju kvalitete pravnog sustava u Republici Hrvatskoj na razinu kvalitete zapadnoeuropskih i srednjoeuropskih zemalja.

Jedan od partnera u BDV odvjetničkom društvu, Laurenz W. Vuchetich, ističe koliko je važna suradnja svih dionika zelene tranzicije u Hrvatskoj kako bi se ostvario zajednički cilj – energetska neovisnost uz obnovljive izvore energije. To su i ciljevi Europske unije i Udruženja OIEH.

Naš tim se pridružuje OIEH-u u vrijeme kada se potražnja za obnovljivim izvorima energije u Hrvatskoj rapidno mijenja. Nastojanja brojnih kompanija, među kojima su i klasične naftne kompanije, za postizanjem ugljične neutralnosti, zahtijevat će nove pristupe u strukturiranju odnosa između proizvođača, kupaca i regulatora. Budući da smo bili aktivno uključeni u brojne projekte vezane uz obnovljive izvore energije, vjerujemo da možemo doprinijeti OIEH-u dijeljenjem našeg iskustva te pomoći u oblikovanju novih i izmijenjenih zakonodavnih i regulatornih rješenja. Radujemo se suradnji sa svim članicama OIEH-a.”

Laurenz W. Vuchetich, BDV

Područja djelovanja odvjetničkog društva BDV

BDV pruža pravne usluge u raznim područjima prava, s posebnim naglaskom na transakcijska i regulatorna pitanja za korporativne i klijente iz javnog sektora. Društvo ima značajno iskustvo u području spajanja i akvizicija te bankovnim i financijskim transakcijama, kao i nekretninama.

Praksa BDV-a obuhvaća sektore za koje su članovi tima razvili visoku razinu stručnosti, a oni uključuju: energetiku, informacijske tehnologije, infrastrukturu i promet, maloprodaju, financijske usluge, medije i telekom te fondove rizičnog kapitala.

BDV i energetika

BDV je savjetovao brojne klijente o raznim regulatornim pitanjima vezano uz porezno pravnu i transakcijsku problematiku u energetskom sektoru (stvaranje, prijenos, distribucija, opskrba i trgovina).

U pogledu energetike shvaćene u širokom smislu, a što uključuje konvencionalne i obnovljive izvore energije, zajedničke pothvate, restrukturiranja te financiranja projekata – BDV je stekao zavidno razumijevanje pravne regulative kao i svih povezanih postupaka, te svoje znanje usklađuju sa stručnošću u korporativnom, poreznom i financijskom pravu te rješavanju sporova.

Obnovljivi izvori energije Hrvatske

Maja Pokrovac, direktorica OIEH, prepoznaje potencijal kvalitetne suradnje i pozdravlja dolazak BDV odvjetničkog društva među članove OIEH ističući važnost zajedničkog rada.

OIEH članovi imaju veliko znanje i iskustvo – kroz šest radnih skupina zajednički aktivno sudjeluju OIE industrija, investitori, developeri, proizvođači opreme, konzultanti, stručnjaci za zaštitu prirode i okoliša, stručnjaci za imovinsko-pravne odnose… Drago nam je da je BDV prepoznao ozbiljnost našeg rada i rezultate koje ostvarujemo te nam se pridružio kao prvo odvjetničko društvo koje je član OIEH. Pravni segment u razvoju OIE sektora je iznimno važan i želimo što kvalitetnije doprinijeti tom dijelu. Stoga smo, po uzoru na Europu, kroz udruženje odlučili pripremiti RES Simplify za Hrvatsku kojim ćemo detektirati i analizirati sva administrativna uska grla na putu do realizacije OIE projekata u našoj zemlji. Predložit ćemo načine pojednostavljenja i skraćivanja procedura kako bi bile što jasnije i transparentnije jer jedino takve služe svrsi daljnjeg razvoja OIE sektora. Vjerujem da će svojim sudjelovanjem, kao novi član OIEH, odvjetničko društvo BDV znatno doprinijeti svojim razumijevanjem pravnih postupaka, ali i steći nova ključna zanjanja kroz ovaj proces zajedničkog rada.

Maja Pokrovac, direktorica OIEH

O važnosti zajedničkog rada s članovima OIEH i prepoznavanju njegove dobrobiti govori i Tomislav Sadrić, jedan od partnera u BDV odvjetničkom društvu.

OIEH je nedvojbeno najvažnije strukovno udruženje u hrvatskom energetskom sektoru te predstavlja centralno mjesto susreta svih dionika, razmjene iskustava i osmišljavanja prijedloga za poboljšanje regulatornog okvira u energetici. Uvjereni smo da će nam članstvo pomoći u svakodnevnom pravnom savjetovanju naših klijenata te se istovremeno radujemo doprinijeti radu Udruženja svojim iskustvom i zalaganjem.

Tomislav Sadrić, BDV

Ponosni na svoj tim

Interni procesi učinkovitosti od velike su važnosti u BDV-u, što pomaže održavanju visoke razine učinkovitosti, a to je svakako važno za svakoga klijenta. Od početka poslovanja, BDV koristi vrhunski softver za upravljanje procesima u odvjetničkim društvima te održava svoju interno dizajniranu platformu. Društvo također upotrebljava softver koji omogućuje raspodjelu i praćenje projekata u realnom vremenu, što pozitivno djeluje na učinkovitost i agilnost cijelog tima.

Strateška predanost tvrtke bila je zadržati i promicati najtalentiranije odvjetnike i time zadržati pravni know-how za područja njihove prakse.

Društvo postupno raste, te se tim od početnih pet sada sastoji od petnaest profesionalaca.

S trenutnim brojem odvjetnika, društvo vjeruje da može dodatno optimizirati svoje procese te na taj način pružati kvalitetnu uslugu svojim klijentima.

Dobrodošli u OIEH!