Newsletter, 14, veljače 2020.


Živimo u vrijeme klimatskih promjena, na koje je posebno osjetljiv i ranjiv sektor poljoprivrede. Proizvodnja hrane može biti značajno ugrožena ako se poljoprivredna proizvodnja ne prilagodi na vrijeme novom klimatskom okruženju.. Kako bi se poljoprivrednim proizvođačima približile mogućnosti korištenja usluga DHMZ-a radi smanjenja štetnog utjecaja klimatskih promjena, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) organizira radionicu Utjecaj vremena, klime i klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju koja će se održati u utorak, 18. veljače, u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, na adresi Draškovićeva 45 (dvorana na 1. katu).


Podružnica Deutsche Telekoma, Vattenfall i Power & Air Solutions, potpisala je s Vattenfallom 10-godišnji ugovor o opskrbi električnom energijom proizvedenom iz  fotonaponskim postrojenjem od 60 MW, koje će biti izgrađeno sredinom 2021. godine.


Turska vlada odlučila je smanjiti jednokratnu administrativnu naknadu koja se primjenjuje na solare na krovovima. Tarifa, koja uključuje dodatno plaćanje PDV-a od 18%, bit će gotovo prepolovljena s 529 turskih lira (87,37 USD) na 278 za vlasnike takvih PV sustava s proizvodnim kapacitetima od 10-100 kW.


Talijanski proizvođač solarnih modula FuturaSun predstavio je novi panel sa snagom od 320-330 W. Duetto modul ima snažnu otpornost na nepovoljne vremenske uvjete, otporan je na snijeg, vjetar i vlagu, kao i na sol u morskim područjima i pijesak u pustinji. Za proizvod od 22 kilograma, koji dolazi s 15-godišnjom garancijom i 30-godišnjom garancijom performansi, kažu da pokazuje maksimalni pad proizvodnje od 0,5% godišnje, s oko 85% proizvodnje na kraju 30. godine rada.


Sve vijesti iz svijeta ‘zelene’ energije možete pročitati prijavom na naš dnevni newsletter.

Newsletter

Primajte informacije iz svijeta obnovljivih izvora energije

Redovito pratimo i odabiremo najnovije informacije iz područja obnovljivih izvora iz Hrvatske i svijeta.

Registrirajte se za naš newsletter: