Microsoft planira do 2030. postati ugljično neutralna kompanija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Put do ugljične neutralnosti do 2030./Screenshot, Microsoft
Put do ugljične neutralnosti do 2030./Screenshot, Microsoft

Tehnološka kompanija Microsoft najavila je ambiciozan cilj i novi plan za smanjenje ugljičnog otiska – do 2030. planira postati ugljično neutralna, a do 2050. ukloniti iz okoliša sav ugljik koji je emitirala otkad je osnovana 1975. godine.

“Svjesni smo da napredak ne zahtijeva samo odvažan cilj, već i detaljan plan. Pokrećemo program za smanjenje emisija ugljika za više od polovice do 2030., kako za naše izravne emisije, tako i za cijeli naš opskrbni i vrijednosni lanac. To ćemo dijelom financirati tako što ćemo proširiti našu internu naknadu za ugljik, koja je postojala od 2012. i povećana prošle godine, kako bismo počeli naplaćivati ​​ne samo naše emisije, već i one iz lanca nabave“, objavljeno je na stranicama tvrtke.

Također, pokreću inicijativu za korištenje Microsoftove tehnologije kako bi pomogli svojim dobavljačima i kupcima širom svijeta da smanje vlastiti ugljični otisak i novi klimatski inovacijski fond od milijardu dolara za ubrzanje globalnog razvoja tehnologija za smanjenja ugljika.

Izvor: Microsoft