Microsoft planira do 2030. postati ugljično neutralna kompanija

Put do ugljične neutralnosti do 2030./Screenshot, Microsoft
Put do ugljične neutralnosti do 2030./Screenshot, Microsoft

Tehnološka kompanija Microsoft najavila je ambiciozan cilj i novi plan za smanjenje ugljičnog otiska – do 2030. planira postati ugljično neutralna, a do 2050. ukloniti iz okoliša sav ugljik koji je emitirala otkad je osnovana 1975. godine.

“Svjesni smo da napredak ne zahtijeva samo odvažan cilj, već i detaljan plan. Pokrećemo program za smanjenje emisija ugljika za više od polovice do 2030., kako za naše izravne emisije, tako i za cijeli naš opskrbni i vrijednosni lanac. To ćemo dijelom financirati tako što ćemo proširiti našu internu naknadu za ugljik, koja je postojala od 2012. i povećana prošle godine, kako bismo počeli naplaćivati ​​ne samo naše emisije, već i one iz lanca nabave“, objavljeno je na stranicama tvrtke.

Također, pokreću inicijativu za korištenje Microsoftove tehnologije kako bi pomogli svojim dobavljačima i kupcima širom svijeta da smanje vlastiti ugljični otisak i novi klimatski inovacijski fond od milijardu dolara za ubrzanje globalnog razvoja tehnologija za smanjenja ugljika.

Izvor: Microsoft

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »