Lufthansa sve bliže svom cilju – već koristi 100% obnovljivu energiju na četiri tržišta

Lufthansa/Pixabay

Zrakoplovna kompanija Lufthansa korak je bliže svom cilju – postići ugljičnu neutralnost do 2030. godine. Grupacija je ulagala u ‘zelenu’ energiju i, kako su priopćili, danas koristi 100 posto obnovljivu energiju na četiri tržišta: u Njemačkoj, Austriji, Belgiji i Švicarskoj. Kao rezultat toga, sada mogu steći zelene certifikate koji će im omogućiti daljnji rast zelenog poslovanja unutar četiri spomenute države.

Ovaj potez nadopunjuje se s ostalim koracima koje kompanija provodi u segmentu održivog poslovanja, što uključuje i ulaganja u visokoučinkovite moderne zrakoplove. To i dalje ostaje glavni fokus. Uz nove zelene certifikate, ističu u kompaniji, sada mogu započeti raditi na još većim ekološkim ciljevima te se nadaju da će u sljedećih deset godina njihovo poslovanje biti ugljično neutralno.

No to nije sve što Lufthansa čini u sklopu svoje strategije usredotočene na okoliš. U zračnim lukama žele koristiti električna vozila, osigurati mjesta za punjenje za zaposlenike koji putuju na posao električnim vozilom, a nadaju se da će omogućiti i poseban dodatak menadžerima koji unajmljuju električna ili druga ekološka vozila.

Izvor: Simple Flying

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »