Koprivnički Komunalac gradi sunčanu elektranu na bazenima

Ilustracija
Ilustracija

Sunčane elektrane sve su značajniji obnovljivi izvori energije, a svjesni su toga i u koprivničkom Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac te su odlučili izgraditi jedno takvo postrojenje na južnoj strani krovišta zgrade Gradskih bazena Cerine, ukupne vršne snage od 100 kW/AC.

„Proizvodnja električne energije predmetne elektrane planira se za vlastitu potrošnju za potrebe opreme i postrojenja gradskih bazena. Eventualni višak proizvedene električne energije, kada Gradski bazeni ne rade u vrijeme blagdana ili remonta, planira se prodati opskrbljivačima električne energije, primjerice HEP-u“, pojasnili su iz Komunalca.

Kako potvrđuju, dobili su sva potrebnu dokumentaciju od HEP-a za planiranu izgradnju, a u tijeku je elektronička javna nabava sunčane elektrane. Početak izgradnje ovisno o provedenoj javnoj nabavi, planira se u proljeće 2020. godine, piše glaspodravine.hr.

Izvor: glaspodravine.hr

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »