Brazilska hidroelektrana postaje domaćin triju plutajućih solarnih elektrana

Ilustracija/Unsplash
Ilustracija/Unsplash

Inženjerska tvrtka Tractebel, podružnica francuskog energetskog giganta Engie, razvit će tri plutajuće solarne elektrane snage 30 MW na projektu hidroelektrane Batalha od 52,2 MW, čiji je vlasnik brazilska državna elektroenergetska tvrtka Eletrobras Furnas, piše pv magazine. Solarne elektrane Batalha I, II i III sadržavat će 90.900 panela.

Hidroelektrana Batalha nalazi se na rijeci São Marcos, u državi Goiás. Brazil je domaćin još jedne plutajuće solarne elektrane od 1 MW na hidroelektrani Sobradinho snage 175 MW, koja se nalazi na rijeci Sao Francisco u gradu Sobradinho, u državi Bahia.

Plutajuće solarne elektrane predstavljaju posebnu prednost u Brazilu, budući da moduli i plutajuće montažne konstrukcije mogu pomoći u smanjenju isparavanja iz vodenih rezervoara, istovremeno povećavaju opskrbu električnom energijom u vrijeme suše.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »