Zeleni plan – prilika za hrvatsko gospodarstvo

Poslovni dnevnik/Screenshot

Poslovni dnevnik za kraj godine, odnosno godinu dana nakon što je Europska komisija predstavila Europski zeleni plan, najavljuje projekt ‘Zeleni plan – prilika za hrvatsko gospodarstvo’, kojim žele dati doprinos ukazivanju na nužnost promišljanja i provođenja strategija koje imaju za cilj klimatski neutralnu Europsku uniju, što će imati i važnu ulogu u oporavku od krize uzrokovane bolešću Covid-19. Gospodarstvu će nakon krize biti nužno oživljavanje, a Zeleni plan financijski će ga poticati, i to na način da ga transformira imajući na umu zdravlje našeg planeta.

S time ciljem organiziraju konferencija ‘Zeleni plan – prilika za hrvatsko gospodarstvo’, koja će se održati 30. studenoga 2020. u hotelu Westin Zagreb, s početkom u 10 sati. Koliko je Zeleni plan realan za domaći energetski sektor, što rade domaće energetske kompanije da bi uklopile Zeleni plan u vlastite strategije, je li sada vrijeme za snažnije investicije i zaokret u energetskom sektoru…? O tim, ali i drugim aktualnim zelenim temama govorit će i direktorica OIEH-a Maja Pokrovac, kao jedna od panelistica okruglog stola ‘Prilagodba domaćeg energetskog sektora’.

Detaljan program konferencije možete pogledati ovdje.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »