Završena izgradnja solarne elektrane na krovu ProCredit banke u Beogradu

Solarni paneli/Maria Godfrida, Pixabay

ProCredit banka završila je izgradnju moderne solarne elektrane kapaciteta 40 kW na krovu svoje središnjice u Beogradu. Elektrana će godišnje proizvoditi 41.600 kWh električne energije, a njenim korištenjem banka će smanjiti emisiju stakleničkih plinova u Srbiji za čak 31,5 tona godišnje.

ProCredit, kako su istakli u banci, s jedne strane želi poboljšati svoje ekološke perfomanske i smanjiti utjecaj na okoliš, a s druge strane pokazati drugim kompanijama u Srbiji da je ulaganje u solarnu energiju vrlo profitabilno poslovno rješenje.

Solarna elektrana na krovu banke druga je elektrana takve vrste u njihovom vlasništvu. Na platou ispred sjedišta banke već dvije godine radi mala solarna elektrana snage 5 kW koja se koristi isključivo za punjenje električnih automobila. ProCredit banka, naime, posjeduje više od 70 posto električnih i hibridnih automobila s niskim udjelom CO2.

Cilj im je intenzivirati ulaganja u obnovljive izvore energije u 2020. godini, piše eKapija, te pružiti sveobuhvatniju podršku svima koji su zainteresirani za takva ulaganja. Iz tog razloga, kako su najavili, u suradnji sa svojim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima solarnih sustava pripremaju vrlo atraktivnu ponudu za nabavu opreme i ugradnju manjih solarnih elektrana, namijenjenih kako tvrtkama, tako i pojedincima.

Izvor: eKapija

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »