Za vjetropark snage 50 MW kod Bora potpisani prvi ugovori

DDV-2019 (61)

Zainteresirane strane potpisale su ugovor o izradi plana detaljne regulacije za područje Crnog vrha, gdje se planira izgradnja vjetroelektrane snage 50 MW. Kako je rekao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, to je prvo domaće ulaganje u postrojenje takve vrste.

Ideja je da vjetroelektrana ima 14 turbina na području rudarskog grada, a preostalih sedam postavit će se u susjednoj općini Zagubica.

Projektom upravlja tvrtka Crni vrh Power sa sjedištem u Beogradu i registrirana je za proizvodnju električne energije. Tvrtku kontrolira Kodar energomontaža koja ima istu adresu u glavnom gradu Srbije. Njegove operacije uključuju inženjering, nabavu i izgradnju (EPC), električne instalacije, transformatore i telekomunikacijsku infrastrukturu.

„Grad Bor je dao zeleno svjetlo za rad na detaljnom regulacijskom planu, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije za početak izgradnje“, rekao je Milikić agenciji Beta nakon što je postigao dogovor s generalnim direktoricom tvrtke Crni vrh Power Jelenom Radić.

Prema njenim riječima, tvrtka ima ambiciju dobiti građevinsku i energetsku dozvolu do 2021. godine i započeti izgradnju, piše balkanenergynews.com.

Izvor: Balkan Green Energy News

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »