Nakon pršutane i pogona za pakiranje, Braća Pivac u Ravči grade solarnu elektranu

Ilustracija/Pixabay

Na javnom natječaju Grada Vrgorca za dvije parcele u Gospodarskoj zoni Ravča ukupne površine 17.215 četvornih metara stigla je ponuda Mesne industrije Braća Pivac, piše Slobodna Dalmacija. Ovaj vrgorski gospodarski div planira na tom zemljištu izgraditi fotonaponski sustav od 1350 kW.za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe u novim pogonima u Zoni.

U izgradnju novog pogona pršutane u Gospodarskoj zoni Ravča površine 10.500 četvornih metara Pivci su uložili 120 milijuna kuna i tu će se godišnje proizvoditi 300 tisuća komada pršuta i 2500 tona pancete, pečenice i buđole. Pogon je s radom započeo prošle godine. U drugoj fazi projekta, odmah pokraj pršutane, Mesna industrija Braća Pivac na površini od 10 tisuća četvornih metara upravo gradi moderni pogon za rasijecanje i pakiranje svježeg mesa te proizvodnju polutrajnih proizvoda, vrijedan više od 150 milijuna kuna. U njemu će biti smještene pakirnice polutrajnih i trajnih suhomesnatih proizvoda, distribucija svih proizvoda: svježeg mesa, smrznutog mesa, suhomesnatih proizvoda, trgovačke robe i slično.

U sklopu druge faze gradit će se i upravna zgrada na kat od tisuću kvadrata, nakon čega će uprava i administracija iz Vrgorca preseliti na Ravču. Završetak radova druge faze planiran je za 2022. godinu. Sve tri zgrade, ukupne vrijednosti oko 35 milijuna eura, imat će tlocrtnu površinu od ukupno 22 tisuće četvornih metara na zemljištu površine 32.695 četvornih metara koje je tvrtka kupila u ožujku 2017. godine od Grada Vrgorca.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »