Marubeni kreće s izgradnjom prvih offshore vjetroelektrana u Japanu

Vjetroelektrane na moru/Nicholas Doherty, Unsplash

Konzorcij pod vodstvom Marubenija uskoro započinje s izgradnjom projekta od 831 milijuna eura – dviju offshore vjetroelektrana u japanskim vodama. Preko posebne tvrtke Akita Offshore Wind Corporation, konzorcij je s nizom domaćih i stranih financijskih institucija zatvorio financijsku konstrukciju za izgradnju dvije vjetroelektrana koje će imati zajednički kapacitet od 140 MW.

Očekuje se da će to biti prvi veliki offshore projekt vjetroelektrane u Japanu uspostavljen na komercijalnoj osnovi. Izgradnja obalnih podstanica i dalekovoda trebala bi započeti u veljači 2020. godine, a komercijalne operacije 2022. godine.

Električna energija proizvedena na dvije vjetroelektrane prodavat će se tvrtki Tohoku Electric Power temeljem ugovora o kupnji električne energije (engl. Power Purchase Agreement ili PPA) sklopljenog na 20 godina.

Izvor: OffshoreWIND.biz

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »