Izdana lokacijska dozvola za izgradnju solarne elektrane u Općini Biskupija

Ilustracija/Pixabay

Županijski Odjel za prostorno uređenje i gradnju izdao je lokacijsku dozvolu za izgradnju solarne elektrane ‘Vrbnik’ u Općini Biskupija, javlja Šibenski portal. Nova fotonaponska elektrana bila bi snage 4,5 MW, a uz nju će se graditi priključni SN vod, pristupna prometnica i objekt infrastrukturne namjene energetskog sustava.

Fotonaponsku elektranu ‘Vrbnik’ planira graditi šibenska tvrtka Vjetroelektrane Glunča, koja je od veljače 2016. godine u vlasništvu slovenskog Petrola i od tada gospodari vjetroelektranom u Boraji. Njezina ukupna instalirana električna snaga je 20,7 MW, a sastoji se od devet vjetroagregata tvrtke Siemens s godišnjom proizvodnjom od 53 gigawatsata električne energije.

Na temelju lokacijske dozvole investitor ne može početi s građenjem, već je potrebno ishoditi akt za građenje, a dozvola vrijedi dvije godine, piše portal.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »