HROTE objavio Javni poziv za dodjelu tržišne premije i zajamčene otkupne cijene

Ilustracija/Pixabay

Hrvatski operator tržišta električne energije (HROTE) 29. srpnja objavio je Javni poziv za prikupljanje ponuda s uvjetima za sudjelovanje na natječaju za dodjelu tržišne premije i zajamčene otkupne cijene za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Predmet poziva je javni natječaj za dodjelu otkupne cijene i dodjelu tržišne premije u okviru raspoloživih kvota za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovitu kogeneraciju sukladno Uredbi o kvotama za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovite kogeneracije.

Javnim pozivom specificiraju se grupe proizvodnih postrojenja, raspoložive kvote za poticanje kao i maksimalne referentne vrijednosti za grupe postrojenja za koje se natječaj provodi:

– Sunčane elektrane instalirane snage veće od 50 kW do uključivo 500 kW;

– Hidroelektrane instalirane snage do uključivo 50 kW;

– Hidroelektrane instalirane snage veće od 50 kW do uključivo 500 kW;

– Elektrane na biomasu instalirane snage veće od 50 kW do uključivo 500 kW;

– Elektrane na bioplin instalirane snage veće od 50 kW do uključivo 500 kW;

– Elektrane na biomasu instalirane snage veće od 500 kW do uključivo 2 MW;

– Elektrane na bioplin instalirane snage veće od 500 kW do uključivo 2 MW.

Javni poziv je otvoren dva mjeseca od dana objave na internetskim stranicama HROTE-a, a nakon isteka tog roka objavljuje se Javni natječaj. Ponude na Javni natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave istoga.

Detaljni raspis Javnog poziva možete pronaći ovdje.

HROTE je početkom rujna objavio Izmjene i dopune Javnog poziva za prikupljanje ponuda objavljenog 29. srpnja 2020., s uvjetima za sudjelovanje na natječaju za dodjelu tržišne premije i zajamčene otkupne cijene za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Izmjene i dopune Javnog poziva možete pogledati ovdje.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »