Francuski Total ulazi na španjolsko tržište solarne energije

Pixabay

Total putem svoje podružnice Total Solar International, ulazi na španjolsko tržište solarne energije, priopćili su iz kompanije. Potpisali u dva sporazuma sa španjolskim tvrtkama Powertis i Solarbay Renewable Energy za razvoj gotovo 2 GW solarnih projekata.

“Španjolsko tržište solara jedno je od najdinamičnijih u Europi, s očekivanim povećanjem kapaciteta sa 6 GW na gotovo 40 GW do 2030. Total je zadovoljan što ulazi na ovo brzorastuće tržište putem partnerstva s lokalnim developerima”, rekao je tim povodom Julien Pouget, potpredsjednik za obnovljive izvora energije.

S Powertisom, koji razvija solarne energetske projekte u Europi i Južnoj Americi, Totalom je dogovorio formiranje zajedničke kompanije za razvoj solarnih projekata u Španjolskoj. Pritom će Powertis u zajedničku kompaniju uključiti započete projekte ukupnog kapaciteta 800 MW, a zajedno će razvijati nove projekte.

Sa Solarbayom, pak, je dogovoreno da će Total kupiti sve solarne projekte koje ta španjolska kompanija razvija u Andaluziji, Aragonu i Castile-La Manchi ukupnog kapaciteta do 1,2 GW.

Izvor: Total


Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »