Francuski Total ulazi na španjolsko tržište solarne energije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Pixabay

Total putem svoje podružnice Total Solar International, ulazi na španjolsko tržište solarne energije, priopćili su iz kompanije. Potpisali u dva sporazuma sa španjolskim tvrtkama Powertis i Solarbay Renewable Energy za razvoj gotovo 2 GW solarnih projekata.

“Španjolsko tržište solara jedno je od najdinamičnijih u Europi, s očekivanim povećanjem kapaciteta sa 6 GW na gotovo 40 GW do 2030. Total je zadovoljan što ulazi na ovo brzorastuće tržište putem partnerstva s lokalnim developerima”, rekao je tim povodom Julien Pouget, potpredsjednik za obnovljive izvora energije.

S Powertisom, koji razvija solarne energetske projekte u Europi i Južnoj Americi, Totalom je dogovorio formiranje zajedničke kompanije za razvoj solarnih projekata u Španjolskoj. Pritom će Powertis u zajedničku kompaniju uključiti započete projekte ukupnog kapaciteta 800 MW, a zajedno će razvijati nove projekte.

Sa Solarbayom, pak, je dogovoreno da će Total kupiti sve solarne projekte koje ta španjolska kompanija razvija u Andaluziji, Aragonu i Castile-La Manchi ukupnog kapaciteta do 1,2 GW.

Izvor: Total