‘Financije za održivi rast – talijansko-hrvatska suradnja i financiranje gospodarskog oporavka’

Ilustracija/Pixabay

Hrvatska narodna banka (HNB) i Veleposlanstvo Italije u Zagrebu organiziraju konferenciju pod nazivom ‘Finance for sustainable growth – Italian and Croatian Cooperation and Economic Recovery Financing’ (‘Financije za održivi rast – talijansko-hrvatska suradnja i financiranje gospodarskog oporavka’), koja se održava online u petak, 11. prosinca. U okviru konferencije održat će se i panel o javnim i privatnim ulaganjima za gospodarski oporavak i rast, panel o ulozi financijskog sektora u gospodarskom oporavku te dva poslovna panela na temu energetike i turizma.

Panel na temu energetike moderira Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske, a u raspravi sudjeluju Tamara Perko (HBOR), Milan Horvat (FIMA Invest), Alberto Pinori (ANIE Rinnovabili) i Gianbattista Semeraro (FATA EPC). Govorit će se o novim poslovnim mogućnosti između Hrvatske i Italije, mjerama i reformama potrebnim za ubrzanje tranzicije i razvoja obnovljive energije, financijskim instrumentima dostupnim za potporu redizajnu industrijskog sustava te Europskom zelenom dogovoru – je li izazov ili poticaj?

Ostale detalje programa možete pogledati na poveznici:

Nakon konferencije objavit će se sažetak i zaključci sa svih panela.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »