12 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Talijanski proizvođač čelika potpisao petogodišnji PPA o kupnji solarne energije

Talijanski proizvođač čelika Acciaierie Venete kupovat će solarnu energiju koju nabavlja švicarski energetski trgovac DXT Commodities od treće strane, solarnog postrojenja u Italiji, u okviru petogodišnjeg ugovora o kupnji električne energije (engl. Power Purchase Agreement, PPA), priopćila je talijanska grupacija.

Tvrtku koja gradi solarni projekt na neodređenoj lokaciji u Italiji proizvođač čelika nije otkrio. Nisu otkriveni ni proizvodni kapaciteti postrojenja niti, pak, cijena solarne energije dogovorena u ugovoru o kupnji električne energije. Postrojenje je trenutno u fazi izrade, a očekuje se da će prvi KWh stići u mrežu do kraja ove godine.

„S ciljem da se osigura veća učinkovitost u korištenju energetskih resursa, odavno smo započeli s razvojem alata za praćenje i upravljanje potrošnjom, rizicima povezanim s nabavkom energije i načinima poboljšanja energetskog učinaka i s tim povezanih troškova. Energetska održivost i ambiciozni ciljevi dekarbonizacije postavljeni na globalnoj razini motivirali su nas da se nosimo s novim i ambicioznim izazovima poput zaključivanja ovog dugoročnog PPA-a”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Giorgio Zuccaro, glavni operativni direktor Acciaierie Venete grupe.

Mattia Giussani iz DTX-a istaknuo je kako se interes za dugoročnim ugovorima o kupnji električne energije sve više povećava unutar talijanskog industrijskog sektora te da će to definitivno dati poticaj izgradnji novih obnovljiva postrojenja u Italiji, ali i i drugim zemljama.

Izvor: Acciaierie Venete

Iz kategorije

Sretan vam Svjetski dan Sunca!

Sunce je jedan od najsigurnijih i najdostupnijih obnovljivih izvora...

Svjedočimo najbržoj promjeni energije u povijesti

Međunarodno društvo za solarnu energiju – ISES (International Solar...

EMBER: vjetar i sunce u EU prvi put proizveli više energije od plina

EMBER je objavio svoj novi European Electricity Review u...

Agrosolari, proizvodnja hrane i energije

Danas gotovo da nema mjesta na Zemlji koje nije...

Registrirajte se na naš Newsletter

Korištenjem ovog obrasca pristajete na Google reCAPTCHA, potvrđujete da ste upoznati s OIEH Politikom privatnosti te dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Podržavaju nas