Webinar: SEADRION – Seawater heat pump operation experience, 27. srpnja 2021.

Foto: Pixabay

Centar za transfer tehnologije d.o.o. (CTT) u suradnji s  Fakultetom strojarstva i brodogradnje i “SEADRION” partnerima organizira posljednji besplatni webinar u sklopu SEADRION projekta pod naslovom “SEADRION – Seawater heat pump operation experience” koji će se održati putem ZOOM Video Webinara, u utorak, 27. srpnja 2021. godine od 10:00 do 11:00 sati. Cilj webinara je predstaviti rezultate rada pilot postrojenja dizalice topline na morsku vodu instalirane u sklopu SEADRION projekta u Hrvatskoj i Grčkoj.

Registracije za Webinar koji se održava na engleskom jeziku moguće su putem ove poveznice ili preko linka za registraciju: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_ANyrv5fYT9GFfkkgWwOSPg

Webinar se organizira u sklopu SEADRION projekta, financiranog od strane “INTERREG ADRION” programa. U sklopu webinara predstavit će se strategija razvoja i implementacije dizalica topline u Jadransko-jonskoj regiji, kao i rad tri pilot postrojenja u Grčkoj i Hrvatskoj. Pilot postrojenja u Dubrovniku i Grčkoj koriste niskotemperaturnu dizalicu topline dok je u Crikvenici postavljena visokotemperaturna dizalica topline. 

SEADRION projekt provodi Fakultet strojarstva i brodogradnje (vodeći partner) u partnerstvu s tvrtkama GOLEA (Slovenija), Općina Izola (Slovenija), CERTH (Grčka); AKBN (Albanija); DURA (Hrvatska).

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »