Pokret otoka: Podcast i webinar na temu ruralnog razvoja, 9. i 16. ožujka

Foto: Mate Melega/Unsplash

Nakon održana dva otočna podcasta na temu pomorskog dobra i energetske tranzicije, Pokret otoka nastavlja seriju dijaloga s jednako važnom temom za otočane – ruralni razvoj.

Bukirajte kalendar za otočni dijalog koji će se održati 9. ožujka, od 18 do 19.30 sati, putem FB Live kanala i saznajte zašto je ruralni razvoj jako važan za budućnost i samoodrživost otoka; kako do financijskih sredstava;  što se i kako promijenilo proteklih godina te što nas očekuje u budućem financijskom razdoblju.

Podcast ‘Ruralni razvoj otoka’ vodit će Katarina Slejko iz LAG-a 5, a njeni gosti su Vlaho Komparak, korčulanski pčelar i vlasnik OPG-a te dr. sc. Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije i vlasnik tvrtke za savjetovanje s posebnim fokusom na ruralni razvoj.

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook Stranici Pokret otoka/Island movement. Prethodna registracija nije potrebna.

Online edukacija

Treći webinar u nizu pokretovih edukcija prati temu ruralnog razvoja te će se održati 16. ožujka od 10 do 11 sati.

Za sudjelovanje je obvezna prijava koju možete ispuniti >> OVDJE <<. Nakon prijave na e-mail ćete pravovremeno dobiti poveznicu za spajanje na ZOOM platformu.

Online edukaciju (webinar) vodit će dr.sc. Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije s dugogodišnjim iskustvom u provedbi EU fondova za ruralni razvoj. U sklopu edukacije naučiti ćete više o načinu osnivanja OPG-a, njegovu poslovanju  te o mogućnostima financiranja projekata putem mjera Programa ruralnog razvoja. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji putem ZOOM platforme, odnosno putem chata postavljati pitanja predavaču.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »