Pokrenut informacijski hub: mjesto s ključnim detaljima o utjecaju pandemije na industriju vjetra

Gerd Altmann/Pixabay

Sa zaključavanjem europskih zemalja, koronavirus je stigao u novu fazu. Kao odgovor na dinamična kretanja zbog pandemije, WindEurope je pokrenuo središnje mjesto na kojem se mogu pronaći ključne informacije o utjecaju koronavirusa na lanac opskrbe vjetrom, promjene vladinih energetskih politika i vladine mjere podrške industriji, priopćili su iz udruženja.

“COVID-19 pokazuje vitalnu važnost pouzdane opskrbe električnom energijom za naša društva. I koliko je kritično i važno nastaviti s radom i održavanjem postojećih vjetroelektrana te s izgradnjom i proizvodnjom. Za sada se aktivnosti nastavljaju u 96 posto tvornica vjetra diljem Europe, a najveća zatvaranja pogona događaju se u Španjolskoj i Italiji. Na europski lanac opskrbe utječu ograničenja slobodnog kretanja roba i radnika te nesigurnosti u energetskoj politici. Naš informacijski hub obuhvatit će razvoj događaja koji utječu na vjetrektrane i načine na koje se vlade bave krizom”, kaže izvršni direktor WindEurope Giles Dickson.

Informacijski hub udruženja WindEurope redovito se ažurira uz potporu nacionalnih udruga za energiju vjetra.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »