Gradi se najveća solarna elektrana na sjeveru Europe

Ilustracija/Pixabay

Danski developer projekata obnovljivih izvora energije Better Energy započeo je s izgradnjom fotonaponskog projekta snage 200 MW, što će biti najveća solarna elektrana na sjeveru Europe. Solarna elektrana će biti operativna sredinom 2021. godine i bit će izgrađena za izravno priključenje na dansku prijenosnu mrežu, prenosi portal reNews.biz.

Solarna elektrana u općini Holstebro, u Danskoj, u vlasništvu je danske grupe Heartland te će se polovica proizvodnje električne energije prodavati će se podružnici Heartlanda, modnoj kući Bestseller. Dvije druge tvrtke, Normal i Nemlig, također će kupovati električnu energiju iz solarne elektrane.

“Nije samo veličina nove solarne elektrane revolucionarna, već i činjenica da će solarna elektrana Bestseller i druge kompanije opskrbljivati ​​zelenom električnom energijom bez subvencija”, istaknuo je tim povodom Rasmus Lildholdlt Kjaer, predsjednik Uprave kompanije Better Energy.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »