Gestamp – prva španjolska automobilska tvrtka koja će koristiti isključivo obnovljivu energiju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Gestamp/Izvor: Facebook

Gestamp, španjolska multinacionalna tvrtka za automobilski inženjering i jedna od vodećih tvrtki u europskoj automobilskoj industriji, potpisala je ugovor o otkupu električne energije (PPA) s kompanijom Naturgy, čime je postala prva automobilska tvrtka u Španjolskoj koja će koristiti isključivo obnovljivu energiju, objavili su na svojoj službenoj stranici.

Ugovor pokriva 203 GWh godišnje iz vjetroelektrana i solarnih elektrana te će osigurati da od 2022. godine svi proizvodni pogoni i istraživački centri tvrtke u Španjolskoj rade sa 100 posto obnovljivom energijom.

Zahvaljujući ovom PPA-u, koji će trajati 10 godina, a započet će u siječnju 2022. godine, Gestamp će smanjiti svoje emisije za 50 000 tona CO₂ godišnje. To predstavlja smanjenje ukupnog ugljičnog otiska za 13 posto i količinu ekvivalentnu CO₂ koju apsorbira 350 tisuća stabala.

Sporazum s kompanijom Naturgy predstavlja još jedan korak naprijed u dugogodišnjoj posvećenosti Gestampa u postizanju najviših standarda održivosti u cijelom proizvodnom lancu, priopćili su iz tvrtke.