Francuski Total poveća ulaganja u sektor obnovljivih izvora energije

Ilustracija/Unsplash
Ilustracija/Unsplash

Francuska energetska grupa Total objavila je prošli petak da je dogovorila kupnju Global Wind Power Francea, povećavajući ulaganja u sektor obnovljivih izvora, javlja portal SEEbiz.eu.

Global Wind Power France ima portfelj vjeroelektrana na kopnu kapaciteta 1.000 MW, uključujući i 250 MW koji bi trebali biti priključeni na mrežu do 2025. godine.

“Dogovor potvrđuje Totalovu ambiciju da bude jedan od glavnih igrača na francuskom tržištu obnovljivih izvora energije“, ističe u priopćenju čelnik Totalova poslovanja s plinom, obnovljivim izvorima i strujom Philippe Sauquet, dodajući da će akvizicijom podružnica Total Quadrana postojećem portfelju dodati gotovo 1.000 MW instalirane i operativne snage, uključujući i više od 500 MW u vjetroelektranama na kopnu.

Total je tako udva dana kupio dvije vjetroelektrane. Postigao je, naime, i dogovor s kompanijom Simply Blue Energy o kupnji 80 posto projekta plutajućih vjetroelektrana Erebus u Keltskom moru.

Francuska kompanija namjerava ulagati oko dvije milijarde dolara godišnje u energije s niskom razinom ugljika i povećati proizvodne kapacitete sa sadašnja tri na oko 25 GW u 2025. godini, piše SEEbiz.eu.

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »