23.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Zelena energetska zadruga poziva na predavanje ‘Kako postati partner-instalater #Nasunčanojstrani’

Zelena energetska zadruga (ZEZ) poziva postojeće i buduće instalatere sunčanih elektrana iz cijele Hrvatske na virtualno predavanje ‘Kako postati partner-instalater #Nasunčanojstrani’. Na predavanju će se predstaviti mogućnosti uključivanja u zajednicu izvođača sunčanih sustava i partnerstva na projektu Na sunčanoj strani, a održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca, od 17 do 18 sati putem digitalne platforme Google Meet, priopćili su iz ZEZ-a.

“Projektom Na sunčanoj strani okupljamo zajednicu izvođača sunčanih sustava s ciljem da sunčane elektrane postavimo na krovove obiteljskih kuća i poslovnih objekata diljem Hrvatske. Na taj način osiguravamo da cijela Hrvatska ima lakši pristup Suncu kao obnovljivom izvoru energije, a izvođačima sunčanih elektrana otvaramo pristup novoj bazi klijenata”, objasnila je Maja Katić, jedna od predavačica i stručnjakinja za energetsko savjetovanje i obnovljive izvore u ZEZ-u.

Projekt Na sunčanoj strani, koji će Katić predstaviti na predavanju, ZEZ je pokrenuo ove jeseni s ciljem da građanima olakša realizaciju malih sunčanih elektrana na privatnim i poslovnim objektima te omogući pristupačnije cijene realizacije kroz prvu zajedničku nabavu sunčanih elektrana u Hrvatskoj. Provodi se uz podršku EIT Climate-KIC-a, najveće europske zajednice znanja i inovacija za klimu koju je osnovao Europski institut za inovacije i tehnologije (EIT – European Institute of Innovation and Technology), tijelo Europske unije, te Raiffeisen banke u Hrvatskoj, a od njegova lansiranja interes za realizacijom i zajedničkom nabavom iskazalo je više od 500 građana iz cijele Hrvatske.

Zajednicu izvođača sustava Na sunčanoj strani trenutno čini 10 privatnih poduzeća, a jedno od njih je i poduzeće CT-SOFT instalatera Emila Nađa iz Varaždina, koji će na predavanju predstaviti svoja iskustva sa suradnjom i trenutnim uvjetima na tržištu solarne energije: “Prepoznali smo vrijednost uključivanja u zajednicu instalatera sustava Na sunčanoj strani i mogućnosti širenja baze klijenata naših usluga, što nam je važno u trenutnoj gospodarskoj situaciji. S rastom tržišta solarne energije, ovakva inicijativa ima veliki potencijal, kojeg treba iskoristiti”, istaknuo je Nađ.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje do 14. prosinca 2020. do 12:00 sati putem ove poveznice: https://forms.gle/jmL3jE5V21VEXcRW7. Nakon prijave, sudionici će zaprimiti poveznicu na ZOOM događaj.

Iz kategorije

Dani OIE – otvorene su prijave za najočekivaniju konferenciju o obnovljivcima

Nakon pet uspješnih konferencija "Dani dobroga vjetra" i "Dani...

Bliži nam se II. Regionalna RE-Source Croatia Hub konferencija

Vaša industrija, tvrtka, grad treba zelenu energiju? Rješenje je potražiti...

OIEH je partner SolarPower Summita

Obnovljivi izvori energije Hrvatske partner su ovogodišnjeg SolarPower Summit-a...

OIEH najavljuje II. Konferenciju posvećenu razvoju PPA ugovora

Nakon uspješne prve RE-Source Croatia konferencije, koja je u...

Registrirajte se na naš Newsletter

Korištenjem ovog obrasca pristajete na Google reCAPTCHA, potvrđujete da ste upoznati s OIEH Politikom privatnosti te dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Podržavaju nas