20.8 C
Zagreb
Četvrtak, 16 svibnja, 2024

Francuski Total poveća ulaganja u sektor obnovljivih izvora energije

Francuska energetska grupa Total objavila je prošli petak da je dogovorila kupnju Global Wind Power Francea, povećavajući ulaganja u sektor obnovljivih izvora, javlja portal SEEbiz.eu.

Global Wind Power France ima portfelj vjeroelektrana na kopnu kapaciteta 1.000 MW, uključujući i 250 MW koji bi trebali biti priključeni na mrežu do 2025. godine.

“Dogovor potvrđuje Totalovu ambiciju da bude jedan od glavnih igrača na francuskom tržištu obnovljivih izvora energije“, ističe u priopćenju čelnik Totalova poslovanja s plinom, obnovljivim izvorima i strujom Philippe Sauquet, dodajući da će akvizicijom podružnica Total Quadrana postojećem portfelju dodati gotovo 1.000 MW instalirane i operativne snage, uključujući i više od 500 MW u vjetroelektranama na kopnu.

Total je tako udva dana kupio dvije vjetroelektrane. Postigao je, naime, i dogovor s kompanijom Simply Blue Energy o kupnji 80 posto projekta plutajućih vjetroelektrana Erebus u Keltskom moru.

Francuska kompanija namjerava ulagati oko dvije milijarde dolara godišnje u energije s niskom razinom ugljika i povećati proizvodne kapacitete sa sadašnja tri na oko 25 GW u 2025. godini, piše SEEbiz.eu.

Iz kategorije

Hrvatski vjetar najbolji u Europi

Krovna europska organizacija za energiju vjetra WindEurope objavila je...

Potencijal vjetroelektrana na moru

Vjetar na moru postavljanjem vjetroelektrana može biti iskorišten i...

Svjedočimo najbržoj promjeni energije u povijesti

Međunarodno društvo za solarnu energiju – ISES (International Solar...

EMBER: vjetar i sunce u EU prvi put proizveli više energije od plina

EMBER je objavio svoj novi European Electricity Review u...

Registrirajte se na naš Newsletter

Korištenjem ovog obrasca pristajete na Google reCAPTCHA, potvrđujete da ste upoznati s OIEH Politikom privatnosti te dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Podržavaju nas