Porsche predstavio luksuzne električne bicikle

Foto: Unsplash, Ilustracija

Poznati proizvođač automobila Porsche predstavio je svoj novi električni automobil Taycan Cross Turismo, no uz njega debitira i s dva svoja prva električna bicikla koji su, kako kažu, inspirirani upravo Taycan Cross Turismom, piše portal Vidi.hr.

Kao i Taycan, Porscheov e-bicikl sadrži okvir od ugljičnih vlakana s punom suspenzijom i Magura kočnice. Pored toga, opremljeni su i sličnim komponentama, uključujući motore i sustave za mijenjanje brzina, proizvedene od japanskog giganta biciklističke industrije Shimano. Porsche kaže da su bicikle napravili kao dopunu Taycan Cross Turismu, koji ima stražnji nosač na koji se mogu smjestiti do tri bicikla.

Prvi model pod nazivom Porsche eBike Sport dizajniran je za ulice, može postići brzinu do 25 km/h i ima visokokvalitetne komponente ovjesa namijenjene pružanju uravnotežene vožnje po asfaltu ili bilo kojem drugom manje zahtjevnom terenu. Drugi model, Porsche eBike Cross, namijenjen je vožnji na zahtjevnijem terenu i dolazi s hidraulički podesivim nosačem za brzu promjenu visine sjedala.

Oba će se modela isporučivati ​​u tri veličine, a u prodaji će se naći još ovog proljeća: eBike Sport po cijeni od 10.700 dolara ili 67.847 kuna, a eBike Cross po cijeni od 8.549 dolara ili 54.208 kuna. 

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »