15.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Porsche predstavio luksuzne električne bicikle

Poznati proizvođač automobila Porsche predstavio je svoj novi električni automobil Taycan Cross Turismo, no uz njega debitira i s dva svoja prva električna bicikla koji su, kako kažu, inspirirani upravo Taycan Cross Turismom, piše portal Vidi.hr.

Kao i Taycan, Porscheov e-bicikl sadrži okvir od ugljičnih vlakana s punom suspenzijom i Magura kočnice. Pored toga, opremljeni su i sličnim komponentama, uključujući motore i sustave za mijenjanje brzina, proizvedene od japanskog giganta biciklističke industrije Shimano. Porsche kaže da su bicikle napravili kao dopunu Taycan Cross Turismu, koji ima stražnji nosač na koji se mogu smjestiti do tri bicikla.

Prvi model pod nazivom Porsche eBike Sport dizajniran je za ulice, može postići brzinu do 25 km/h i ima visokokvalitetne komponente ovjesa namijenjene pružanju uravnotežene vožnje po asfaltu ili bilo kojem drugom manje zahtjevnom terenu. Drugi model, Porsche eBike Cross, namijenjen je vožnji na zahtjevnijem terenu i dolazi s hidraulički podesivim nosačem za brzu promjenu visine sjedala.

Oba će se modela isporučivati ​​u tri veličine, a u prodaji će se naći još ovog proljeća: eBike Sport po cijeni od 10.700 dolara ili 67.847 kuna, a eBike Cross po cijeni od 8.549 dolara ili 54.208 kuna. 

Iz kategorije

EMBER: vjetar i sunce u EU prvi put proizveli više energije od plina

EMBER je objavio svoj novi European Electricity Review u...

Vijeće EU za više ciljeve obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti

Vijeće EU je jučer usvojilo opći pristup o dva zakonska prijedloga koji...

REPowerEU je nova energetska realnost

REPowerEU strategija i utjecaj elektrifikacije na energetsku neovisnost naziv...

Što donosi REPowerEU

Europska komisija predstavila je plan REPowerEU, svoj odgovor na poteškoće...

Registrirajte se na naš Newsletter

Korištenjem ovog obrasca pristajete na Google reCAPTCHA, potvrđujete da ste upoznati s OIEH Politikom privatnosti te dajete suglasnost na prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Podržavaju nas