Partners grupa preuzima 80% udjela u njemačkom VSB-u

VSB projekti/Facebook

VSB grupa, njemački developer projekata obnovljivih izvora energije, dobiva novog većinskog dioničara – Partners grupa, tvrtka koja globalno upravlja privatnom imovinom ulagača, preuzima 80 posto vlasničkog udjela. VSB će, kako su priopćili, nastaviti dosljednu strategiju rasta na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a osnivač Andreas Dorner zadržat će preostali vlasnički udio te i dalje oblikovati budućnost grupacije.

“VSB je do sada uživao u velikom uspjehu kao neovisna, multinacionalna kompanija. No, s obzirom na ogromne prilike u sektoru za obnovljivu energiju, željeli smo da partner koji razmišlja poput nas ubrza sljedeću fazu našeg rast. U kompaniji Partners pronašli smo globalnog partnera sa značajnim operativnim resursima i bogatim međunarodnim iskustvom u ulaganjima u obnovljive izvore energije”, istaknuo je tim povodom Dorner.

VSB se dobro pozicioniran, istaknuo je i David Daum iz Partners grupe, i uvjereni su da može postati vodeća europska platforma za obnovljive izvore energije.

Izvor: VSB

Vjetar za održivost

„Ja ću govoriti o rješenjima“ – rekao je u uvodu svoje prezentacije na konferenciji Dani dobroga vjetra Hein Prinsen, konzultant nizozemske Ekološko-konzultantske tvrtke Bureau Waardenburg,

Pročitaj više »